Buiten

De Tsjerk Hiddes is voor het aantal passagiers dat zij vervoert een buitengewoon groot schip. 
Dit is aan dek duidelijk merkbaar omdat er veel ruimte beschikbaar is.
 
Aan dek is de plek waar het tijdens het zeilen allemaal gebeurt. Is het niet met 20 mensen tegelijk de schoten aantrekken dan wel lekker rustig liggen en zonnen op het dek. Het kan allemaal en wordt hoofdzakelijk door uw eigen enthousiasme bepaald.
In ruime kuip zit u gezellig met elkaar en heeft u een goed overzicht. Op de dekken heeft alle ruime om languit te liggen en te zonnen.
 
Er is altijd wel een plaatsje vrij aan dek waar je even alleen kan zijn om te dagdromen of juist intiem met z'n tweeën om te genieten van de toch wel heel bijzondere sfeer midden op het water.
 
Het schip heeft rondom een railing van 1 meter hoog voor de veiligheid. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hierdoor veilig en comfortabel door de brede gangboorden en over de dekken bewegen.
 
Met de bouw zijn de dekken eenvoudig en vrij van obstakels gehouden. Het resultaat is veel ruimte, bewegingsvrijheid en overzichtelijkheid.
Dit levert tijdens het zeilen meer plezier op.
 
 
 

Het schip is een zeer goede zeiler, natuurlijk niet de snelste van de vloot maar zeker ook niet de langzaamste. 

De Tsjerk Hiddes is 3-mast schoener getuigd.

De kuip is direct grenzend aan de entree, en biedt ruim voldoende zitruimte aan 30 personen.
Alle zeilerij gebeurt buiten deze ruimte om dus ook tijdens het zeilen is hier altijd wel een mooi rustig plekje voor degene die niet per se in touw is.